Vrijwilligers

Homestart

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren, of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je zo’n steuntje in de rug bieden. De vrijwilliger komt een dagdeel in de week bij jou thuis langs.

Heb je één of meer kinderen onder de zeven jaar? En herken je wat hierboven staat? Mis je iemand met wie je het kunt hebben over je kinderen, over de opvoeding. Over hoe je dingen aanpakt en wat je lastig vindt? Misschien is dan Home-Start iets voor jou: opvoedondersteuning door getrainde vrijwilligers. Wil je alvast een indruk krijgen, lees dan eens het ervaringsverhaal van Silvia.

Home-Start is een preventief aanbod vanuit de gemeente in samenwerking met het CJG en/of de sociale buurtteams. Wil je meer weten over Home-Start, bel of mail dan gerust! Ook als het je leuk lijkt om vrijwilliger te worden bij Home-Start nodigen wij je uit om contact met ons op te nemen.

Voor gemeente Aa en Hunze en Tynaarlo: Inge Jongsma, via 06 836 459 97 of i.jongsma@icare.nl / home-startnoorddrenthe@icare.nl. Voor Assen en Noordenveld: Jamila Aharouil, via 06 510 627 20 of home-startassen@icare.nl /  home-startnoorddrenthe@icare.nl

Voor Emmen / Borger-Odoorn: Dorien Meijer, via 06 108 813 61 of home-startemmen@icare.nl / home-startborgerodoorn@icare.nl en Jamila Aharouil, via 06 510 627 20

Voor Coevorden: Wilma Luiken, via 06-51681364 of home-startcoevorden@icare.nl. In Coevorden kun je met kinderen tot 14 jaar ondersteuning krijgen van Home-Start.

Voor Kampen: Saskia Heijn, via 06 516 896 73 of home-startkampen@icare.nl. In Kampen kun je met kinderen tot 12 jaar ondersteuning krijgen van Home-Start.

Moeders informeren Moeders

Als je moeder wordt verandert er een heleboel. Of het nu je eerste kindje is of je hebt al meerdere kinderen, omdat ieder kind anders is kan de verzorging en opvoeding vragen oproepen. Niet iedereen heeft familie of een goede vriendin in de buurt waar je dit mee kunt bespreken. Je loopt ook niet altijd even gemakkelijk het consultatiebureau binnen voor allerlei kleine vragen. Als aanvulling op het consultatiebureau is er daarom het programma ‘Moeders Informeren Moeders’ (MIM).

Iets voor jou?

Samen met een collega moeder bespreek je alledaagse vragen en deel je ervaringen die iedere moeder heeft. Deze gedeelde en herkenbare ervaringen laten je extra genieten van de leuke kanten van het moeder zijn. Als je je aanmeldt voor MIM (dit is gratis) krijg je een maatje die regelmatig bij jou langs komt of samen met jou en je kind erop uit gaat. Samen maak je afspraken over de frequentie van jullie ontmoetingen. Alles wat je met haar bespreekt blijft natuurlijk vertrouwelijk.

Ervaringsverhalen

Benieuwd hoe het is om mee te doen aan MIM? Hier lees je een ervaringsverhaal van een jonge moeder die met haar kindje meedoet aan MIM. De ervaringen van een vrijwilligster van MIM lees je hier.

Meer weten over MIM

Icare JGZ biedt het programma MIM in:

Nijkerk, Nunspeet (n.keijzer@icare.nl)

Harderwijk, Ermelo, Elburg, Oldebroek (m.vandersnee@cjgnoordveluwe.nl)

Heb je interesse? Je kunt per mail contact opnemen met de MIM coördinatoren, bellen met de Zorgcentrale via 0900 88 33 (24 uur per dag) of het bespreken op je consultatiebureau. Alvast meer weten: in onderstaand filmpje en onze flyer vind je ook veel informatie.

Powered by Emply